2019 VINCENT CALLEBAUT MARINE TOUX min
181216 VCA TAO ZHU YIN YUAN min
190520 VCA VUE NUIT 02 min
A NOTRE DAME DE PARIS BIS min
Guest speaker
14.10.2021 - 12.00 PM

Inspiration, innovation & (brain) food – Vincent Callebaut
12h-16h

Heb je als architect interesse in tal van innovaties? Dan ben je op 14 oktober aan het juiste adres in The Hub Gent. We verwelkomen je graag om 12u voor een lunch, waarbij je aansluitend kan kennismaken met de innovaties van onze partners. Vervolgens komt Vincent Callebaut zijn visie op innovaties toelichten.

De Belgische architect Vincent Callebaut, die door velen ook een echte visionair genoemd wordt, heeft de droom om steden om te vormen tot ecosystemen, wijken tot bossen, stadsterrassen tot landbouwgrond, torens tot bomen. Hij tekent hoe onze stedelijke toekomst eruit zou kunnen zien. Van begroeide gebouwen uit biologische materialen tot constructies met nieuwe vormen, geïnspireerd door de natuur. Of wat dacht je van gebouwen die meer energie produceren dan ze verbruiken en zo energiesolidariteit aankondigen in steden die steeds meer inclusiviteit nastreven geconcipieerd rond de mens.

Ook internationaal is Vincent Callebaut geen onbekende. De stad Parijs heeft hem opgedragen een beeld te vormen van de ecologische metamorfose van Parijs in 2050. In Taiwan legt hij de laatste hand aan de bouw van een verbazingwekkende "spiraalvormige" toren van 50.000 m², een CO2-slurper waarvan de terrassen 23.000 planten en struiken ondersteunen. Zijn plannen hebben al belangstelling gewekt in Luxemburg, India, Egypte en China. In Dubai heeft hij zopas het project "The Green Arch" opgeleverd, het Belgische paviljoen voor de Wereldtentoonstelling, dat op 1 oktober werd geopend. In New York heeft hij onlangs de prijs "Best Green Practitioner of the Year 2021" gewonnen, die wordt uitgereikt door het Chicago Athenaeum en het European Center for Architecture.

Register for Inspiration, innovation & (brain) food – Vincent Callebaut

*Only for professionals in (interior) design & architecture